GlobalTeknoloji

Korean Air, Güney Kore ordusu için İnsansız keşif uçağı üretmeye başladı

Üç Güney Koreli şirket, ülkenin Hava Kuvvetleri için orta irtifa insansız keşif uçağının seri üretimine başladı.

Hükümetin Savunma Tedarik Programı İdaresi, Güney Kore’nin gözetleme yeteneklerini artırma çabalarını 25 Ocak’ta duyurdu.

Hükümet, 21 Aralık’ta ana yüklenici Kore Hava Havacılık ve Uzay Bölümü’nün (Defense Acquisition Program Administration DAPA) yanı sıra alt sistem ortakları LIG Nex1 ve Hanwha Systems ile bir satın alma anlaşması imzaladı. DAPA’ya göre, 471,7 milyar won (353,6 milyon ABD Doları) tutarındaki sözleşme, Korean Air’in Güney Kore Hava Kuvvetlerine açıklanmayan miktarda insansız uçağı “sıralı olarak teslim etmesini” sağlayacak. Teslimatın 2028’e kadar devam etmesi bekleniyor.

Korean Air bu uçağa KUS-FS adını verirken, DAPA bunu orta irtifa insansız hava aracı olarak adlandırıyor.

Orijinal ekipman üreticisi tarafından açıklanan spesifikasyonlara göre platformun kanat açıklığı 25 metre (82 ft) ve uzunluğu 13 metre (43 ft)’tir. Hanwha Aerospace yapımı 1.200 beygir gücündeki turboprop motor, yaklaşık 190 knot (219 mph) seyir hızı sunuyor.

Ku-bant ve ultra yüksek frekans bantlı görüş hattı veri bağlantılarının yanı sıra uydu iletişim teknolojisiyle donatılmış olan operatörler, drone’yu sabit sahalı bir yer kontrol istasyonundan veya römorka monte edilmiş 40 metrelik bir konteynerden mobil olarak kontrol edebilir.

Uçak, LIG ​​Nex1 X-band sentetik açıklıklı radar içerir ve istihbarat, gözetleme ve keşif gerçekleştirebilir; elektronik harp; istih barat misyonlarına sinyal istihbaratı desteği verebilir; ve havada iletişim sağlamak için röle görevi yapabilr.0

Prototip üzerinde dört kanat altı sabit nokta görülebiliyor; bu da silahsız dronun savaş yetenekli bir İHA’ya dönüşebileceğini gösteriyor.

DAPA bir basın açıklamasında platformun Güney Kore’nin yurt içinde geliştirilen ilk stratejik İHA’sı olduğunu söyledi. Ajans, insansız hava aracının komşu Kuzey Kore’yi gerçek zamanlı olarak gözlemleyebildiği göz önüne alındığında, “Kore ordusunun bağımsız gözetleme ve keşif yeteneklerinin gelecekte önemli ölçüde ilerlemesi bekleniyor” dedi.

Bu proje üzerindeki çalışmalar 16 yıl önce Savunma Geliştirme Ajansı’nın himayesinde başladı. İHA’nın ilk uçuşu 2012 yılında gerçekleşti ve o tarihten bu yana “yüzlerce test uçuşundan” geçti. Testlerin 2019’da tamamlanması gerekiyordu ancak drone’un hizmete girmeden önce güvenilirliğini sağlamak için programın birkaç yıl ertelendi.

Geliştirme Mart 2022’de tamamlandı ve bu tarihte operasyonlara uygun olduğu belirlendi. Üretime devam etmek için hükümet onayı daha sonra geçen Ağustos ayında verildi.

Aslında, dronun ihracat potansiyeli Kore hükümeti için önemlidir. DAPA, diğer ulusal kurumların, özellikle de yangınları izlemek için Kore Orman Servisi ve Kore Sahil Güvenlik’in, sonunda değiştirilmiş varyantları kullanacağını değerlendirdi. Ancak sektörden bir kaynak, bu tür kurumların bu tür karmaşık sistemleri satın almak ve işletmek için yeterli paraya henüz sahip olmadığını söyledi.

Kaynak. degfensenews

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazarın Diğer Haberleri

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi sitemiz için devre dışı bırakınız.