Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Üstü Reklamı)
GenelSavunma Sanayi - Genel

Çin büyük miktarda yeşil enerji depolayabilmek için yerçekimi piline 1 milyar dolar yatırdı.

Enerji depolamanın yeni yolu; Yer çekimi pilleri...

Her geçen gün kullanılan enerji ihtiyacı arttıkça insanlığa gerekli olan enerji miktarı da artmaktadır. Bu artan ihtiyaç enerji üretiminin de artmasına ve üretim kaynaklarının çeşitlenmesine neden olmaktadır.

Yenilenebilir enerji kaynakları yanı sıra mini nükleer reaktörler, lityum iyon piller, nükleer füzyon jenaratörleride artık enerji üretiminde kullanılmaktadır.

Bu çözümler arasında, yenilenebilir enerji üretiminin düşük olduğu dönemlerde kinetik enerji üretmek için yer çekiminin gücünü kullanma fikri ortaya çıktı.

Yerçekimi enerjisi kinetik elektriğe dönüştürülerek yenilenebilir enerji kaynaklarının yetersiz kaldığı durumlarda devreye girebilecek bir çözüm olarak sahada uygulama alanı bulmaktadır.

Fotoğraf: Gravitricity

Bu alana reklam verebilirsiniz (Satır içi makale reklamı #1)

Yer çekimi pilleri konusunda kilit oyunculardan biri olan Energy Vault isimli şirket teoriden pratiğe geçişi sağlayan firma oldu. Enerji depolama sistemleri olarak da bilinen, yerçekimi pilleri enerjiyi depolamak ve serbest bırakmak için yer  çekimi kuvvetini kullanan bir depolama cihazıdır.

Energy Vault’un belirttiğine göre, yenilikçi teknoloji kapsamında beş yeni yerçekimi tabanlı enerji depolama sistemi konuşlandırmak için Çin firması (China Tianying) ile anlaşmalar imzaladı. Anlaşmaların değeri tahminen 1 milyar dolar değerinde.

Çalışma prensibi olarak, güneş veya rüzgar kaynaklarından üretilen enerjiyle elektik motorunun, ucunda ağırlık bulunan ipi sarması ve ihtiyaç halinde ipin serbest bırakılarak motoru jeneratör gibi çalıştırması esasına dayanıyor.

Kimyasal reaksiyonlara veya mekanik yöntemlere dayanan geleneksel pillerin aksine, yer çekimi pilleri yükseklik farklarını ve potansiyel enerjiyi kullanıyor.

Energy Vault CEO’su Robert Piconi, yer çekimi tabanlı enerji depolama çözümü için “dünyadaki en düşük enerji depolama maliyetini” sağlayabileceğini iddia etti.

defencetrend konu hakkında farklı çözümleri incelemeye devam ediyor

 

Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Altı Reklamı)

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi sitemiz için devre dışı bırakınız.