Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Üstü Reklamı)
Deniz KuvvetleriEğitim ve TatbikatGenel

Avustralya’nın Pitch Black tatbikatında ilk olarak özel uçak gemisi bulunuyor

Avusturalya Pitch Black tatbikatı başladı

Avustralya, MELBOURNE — Dünyanın dört bir yanından hava kuvvetleri, bu ay Avustralya’nın ücra Kuzey Toprakları’na benzeri görülmemiş ölçekte bir muharebe tatbikatı için inecek.

Pitch Black tatbikatı, 43 yıl önce tek taraflı bir tatbikat olarak başlayan ve 1983’te Avustralya-ABD ortak eğitim etkinliğine dönüşen iki yılda bir düzenlenen bir dizi tatbikatın sonuncusudur. O zamandan bu yana, Hint-Pasifik bölgesinin artan jeopolitik önemiyle uyumlu bir şekilde büyümüştür.

Üç haftalık tatbikat 12 Temmuz-2 Ağustos tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl Pitch Black’e 20 ülke katılacak. Bunlardan 16’sı tatbikata savaş uçakları ile katkıda bulunacak ve 140’tan fazla uçak ve 4.000’den fazla personel katılacak.

Bu yıl aktif olarak katılan ülkeler Avustralya, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Malezya, Papua Yeni Gine, Filipinler, Singapur, Güney Kore, İspanya, Tayland, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri’dir. Ayrıca Brunei, Kanada, Fiji ve Yeni Zelanda’nın tatbikata personel görevlendirmesi yapması bekleniyor.

Bu seriye ilk kez katılan ülkeler arasına İtalya, İspanya, Papua Yeni Gine ve Filipinler de dahil oldular. Bu tatbikatın kendisi için bir ilk olarak, İtalyan uçak gemisi, İtalyan Donanması’nın ITS Cavour’u etkinliğe zaman ayıracak

Avrupa varlığı

Fransız, Alman ve İspanyol hava kuvvetlerinden oluşan bir pan-Avrupa kuvveti, Pasifik Semaları olarak adlandırılan kapsamlı bir diyalog çabası kapsamında önce Alaska’ya konuşlandırılacak ve ardından Pasifik’e doğru yol alacak. Bu şemsiye operasyon kapsamında, bu ülkeler Alaska merkezli Arctic Defender tatbikatına katılacak, ardından Pasifik’e devam edecek ve burada Hawaii açıklarında Pasifik Kıyısı tatbikatlarına, Japonya’daki Nippon Skies tatbikatına, Avustralya’daki Pitch Black tatbikatına ve Hindistan’daki Tarang Shakti tatbikatlarına katılacak.

Bu alana reklam verebilirsiniz (Satır içi makale reklamı #1)

Avustralya hükümetinin Nisan ayında yayınladığı Ulusal Savunma Stratejisi’nde de belirtildiği gibi, Avrupa’nın Hint-Pasifik’teki güçlü varlığı bölgesel gerginliğin ortasında varlık gösteriyor.

Belgede, “Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Çin arasındaki var olan ve artan stratejik rekabet, güvenlik ortamımızın temel bir özelliğidir” ifadesi yer aldı. “Bölgemizde stratejik güvence veya şeffaflık olmadan gerçekleşen benzeri görülmemiş bir konvansiyonel ve konvansiyonel olmayan askeri yığınakla birlikte stratejik rekabet gerçekleşiyor .”

Almanya Hava Kuvvetleri Komutanı Luftwaffe, Pasifik Semaları’na konuşlandırmayla ilgili yaptığı açıklamada, amacın operasyonel kabiliyeti artırmak, Hint-Pasifik’teki ülkelerle askeri iş birliğini güçlendirmek, bölgeye hava gücü ve bağlılığı birlikteliği göstermek olduğunu söyledi.

Korgeneral Ingo Gerhartz, “Pasifik Semaları 24’e katılarak, Avrupalılar olarak hepimiz için büyük önem taşıyan dünyanın bu noktasında varlığımızı gösteriyoruz” dedi.

Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri Hava Muharebe Grubu’na komuta eden ve Pitch Black’e liderlik edecek Hava Tuğamiral Pete Robinson, Defense News’e yaptığı açıklamada, bu tür etkinliklerin ülkesinin NATO ortakları için “gerçek küresel erişimi doğrulamak ve bölgede birlikte çalışabilirliği artırmak” için bir fırsat ortaya koyduğunu herkes için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Robinson, “Burada sağlayabileceğimiz eğitim kalitesi ve sahip olduğumuz hava sahası, sahip olduğumuz silah menzilleri ve birçok ülke ile yaptığımız angajmanlar, hava kuvvetlerimiz arasında nasıl birlikte çalışabilirlik oluşturduğumuza dair parlak bir örnektir ve daha da önemlisi, ülkeler arasında ortaklıklarımızı nasıl kurduğumuzdur,” diye ekledi. “Pitch Black Tatbikatı, bölge genelinde istikrarı sürdürmenin değerini gösteriyor.”

Hedefler Asya hava kuvvetlerinin hedeflerine benziyor; Japonya Hava-Öz Savunma Kuvvetleri sözcüsü, katılımın “özgür ve açık” bir Hint-Pasifik bölgesine katkıda bulunacağını söyledi.

Sözcü, “Japon Hava Öz Savunma Kuvvetleri’nin katılımının amacı, katılımcı birliklerin taktik becerilerini geliştirmek, RAAF ve ABD kuvvetleriyle birlikte çalışabilirliği artırmak ve katılımcı ülkelerle pratik bir ortamda karşılıklı anlayışı derinleştirmektir” dedi.

defencetrend

Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Altı Reklamı)

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi sitemiz için devre dışı bırakınız.