Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Üstü Reklamı)
GenelSavunma Sanayi - GenelTeknoloji

PARİS — Avrupa Kıtasında ki silahlı kuvvetler füze savunmalarını geliştirmeye devam ediyor. Avrupa Ortak Silahlanma İşbirliği Teşkilatı İtalyan Ordusu için dört SAMP/T NG hava savunma sistemi için bir sözleşme imzaladı

Mevcut çerçeve sözleşmesinde yapılan değişiklik İtalya ordusu ve donanması için gelişmiş Aster hava savunma füzelerini de içeriyor, Fransız Hava Kuvvetleri için SAMP/T NG sistemlerinin seri üretimine hazırlanıyor ve Birleşik Krallık’ın orta yaş güncellemesi için daha fazla ekipman satın almasını kapsıyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, Avrupa ülkeleri arasında hava savunmasını güçlendirme yönünde adım atmalarını sağladı. Ayrıca Ukrayna’ya bağışlanan sistemleri değiştirme konusunda aciliyet yarattı. Almanya, Avrupa Gökyüzü Kalkanı Girişimi için Thales ve füze üreticisi MBDA tarafından geliştirilen SAMP/T yerine Diehl Defense tarafından üretilen IRIS-T sistemini ve ABD yapımı Patriot’u önerdi.

Avrupa füze hava savunma sistemleri, SAMP/T ve IRIS-T’ye ek olarak, Kongsberg ve Raytheon tarafından geliştirilen ve NASAMS olarak bilinen Karadan Havaya Füze Sistemlerini de içermektedir.

SAMP/T NG, sistemin Fransız ve İtalyan kuvvetleri tarafından kullanılan, yeni nesil Aster füzeleri ve Thales veya Leonardo’nun daha güçlü çok işlevli radarlarıyla donatılmış, bir versiyondur. Ana yüklenici Fransız-Alman ortak girişimi Eurosam’a göre sistem 2025’ten itibaren teslim edilecek.

Temmuz ayında, İtalyan Hava Kuvvetleri için yaklaşık 700 milyon Euro değerinde beş SAMP/T NG sisteminin satın alınmasına ilişkin, Fransız-İtalyan ortak kısaltması FSAF-PAAMS olarak bilinen çerçeve hava savunma füzesi sözleşmesinde bir değişiklik imzaladı. .

Bu alana reklam verebilirsiniz (Satır içi makale reklamı #1)

Eurosam’a göre SAMP/T NG, 350 kilometreden fazla tespit menziline ve 150 kilometreden fazla önleme menziline sahiptir. Aynı anda birden fazla hedefe angaje olabiliyor. Sistem, MBDA’nın 4,5 Mach hızına ulaşabilen ve yüksek G manevraları yapabilen, 4,9 metre (16 ft) uzunluğa sahip, 450 kg (992 lb) iki aşamalı bir önleyici olan Aster füzesini kullanıyor.

Eksiksiz bir SAMP/T NG sistemi, 360 derece kapsama alanı sağlayan bir radar, bir komuta ve kontrol modülü ve her biri sekiz Aster 30 füzesi ile donatılmış, tipik olarak 20 mürettebat gerektiren bir bataryaya sahip altı adede kadar fırlatıcı içerir. Üretici firmaya göre her fırlatıcı sekiz füzesini yaklaşık 10 saniyede ateşleyebilir.

Kaynak: defensenews

Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Altı Reklamı)

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi sitemiz için devre dışı bırakınız.