Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Üstü Reklamı)
Yerli Savunma Sanayi Gelişmeleri

KARGU İHA Zırh Delici Başlığıyla Hedefi Tam İsabetle Vurdu

STM’nin milli vurucu İHA’sı KARGU, zırh delici harp başlığıyla yaptığı ilk testte zırhlı aracı başarıyla imha etti.

KARGU İHA Zırh Delici Harp Başlığıyla Hedefi Tam İsabetle Vurdu

STM tarafından geliştirilen Taşınabilir Döner Kanatlı Vurucu İHA Sistemi KARGU, zırh delici harp başlığıyla yaptığı ilk test atışında belirlenen zırhlı aracı başarıyla imha etti. STM’den yapılan açıklamaya göre, milli imkanlarla geliştirilen KARGU, terörle mücadelede etkin olarak kullanılmaya devam ederken, yeni zırh delici başlık entegrasyonu ile gücüne güç kattı.

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, KARGU’nun harp sahasına yönelik dinamiklerine göre sürekli geliştirildiğini belirtti ve şu açıklamayı yaptı: “KARGU’nun anti-personel mühimmat başlığının yanı sıra, zırh delici harp başlığı da mobil ve yerleşik kara hedeflerine, dayanıklı yapılara ve zırhlı araçlara etkili olacak. Kullanıcı personel, sahadaki duruma göre mühimmat başlığını hızlıca değiştirebilecek.”

Mehmetçik’in sahada gücünü artıracak bu yeni konseptin, ihracat açısından da oldukça etkili olacağı vurgulandı. Ayrıca, STM mühendislerinin geliştirdiği RF Arayıcı Başlık entegrasyonu da tamamlanmak üzere. Bu sayede KARGU, düşman radar ve elektronik harp sistemlerini tespit ederek imha edebilecek.

Kamikaze İHA olarak bilinen KARGU, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine 2018 yılında girdi ve terörle mücadele operasyonlarında etkin şekilde kullanılıyor. 2021 yılında ilk ihracatını gerçekleştiren KARGU, 2024 itibarıyla üç kıtada 10’dan fazla ülkeye ihraç edildi ve bugüne kadar 5 binden fazla üretildi.

Düşük radar kesit alanına sahip olan KARGU, düşman bölgelerinde tespit edilmesi zor bir İHA olarak öne çıkıyor. Tek bir asker tarafından taşınabilen ve 1 dakika içinde kurulabilen KARGU, 30 dakikadan fazla havada kalabiliyor ve 10 kilometre menzile sahip. Ayrıca, üzerindeki yapay zeka ve görüntü işleme teknolojileri sayesinde hedeflerini noktasal hassasiyetle imha edebiliyor.

Bu alana reklam verebilirsiniz (Satır içi makale reklamı #1)

KARGU, gece-gündüz operasyon yapabilen gelişmiş kameraları ve yüksek performanslı seyrüsefer algoritmalarıyla donatıldı. Ayrıca, KERKES Projesi sayesinde GPS bağımsız görev yapabiliyor ve sürü İHA teknolojisi ile birlikte operasyonel üstünlük sağlıyor. Özellikle riskli bölgelerde tehditleri tespit edip etkisiz hale getirerek sahadaki askerlere büyük avantaj sağlıyor.

Sosyal Medya Hesaplarımız:

Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Altı Reklamı)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi sitemiz için devre dışı bırakınız.