Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Üstü Reklamı)
Teknoloji

Epirus, Deniz Piyadelerine Yüksek Güçlü Drone Savar üretiyor

Epirus, Leonidas Expeditionary sistemiyle drone sürülerini elektromanyetik enerji dalgalarıyla etkisiz hale getirerek ABD Deniz Piyadelerine teslim ediyor.

ABD Deniz Piyadeleri, Yeni Epirus Drone Savar Sistemi ile Güçleniyor

ABD Deniz Piyadeleri, drone sürülerini etkisiz hale getirmek için Epirus tarafından geliştirilen Leonidas Expeditionary sistemini almaya hazırlanıyor. Bu yeni yüksek güçlü mikrodalga teknolojisi, büyük miktarlarda elektromanyetik enerji kullanarak drone sürülerini hedef alıyor ve etkisiz hale getiriyor.

Epirus, Leonidas sisteminin en yeni versiyonunu 23 Eylül’de tanıttı ve bu yıl sonuna kadar Deniz Piyadeleri Savaş Laboratuvarı’na teslim etmesi bekleniyor. Bu yeni teknoloji, Ordu Araştırma Ofisi, Ortak Küçük İnsansız Hava Sistemleri Karşıtı Ofisi (Joint Counter-small Unmanned Aircraft Systems Office,JCO) ve Deniz Piyadeleri Savaş Laboratuvarı ile ortaklaşa geliştirildi. Test videosu youtube da yayımlandı

Leonidas’ın bu son versiyonu, Expeditionary Directed Energy Counter-Swarm (ExDECS) olarak adlandırılıyor ve özellikle drone sürülerine karşı hızlı ve etkili müdahale sağlayacak. Sistemin en dikkat çeken özelliği, taşınabilir ve düşük fiziki profile sahip olması, bu sayede kolayca hareket ettirilebiliyor.

Epirus’un bu teknolojideki başarısının anahtarı, Line Replaceable Amplifier Module (LRAM) adı verilen ölçeklenebilir bir mimariye dayanıyor. Bu teknoloji, sistemin büyüklüğünü duruma göre ayarlama esnekliği sunuyor ve Epirus’un daha geniş savunma uygulamaları geliştirmesine olanak tanıyor.

Deniz Kuvvetleri ve Kara Kuvvetleri de kullanabilecek

Leonidas sistemi, deniz kuvvetlerinin yanı sıra kara operasyonlarında da kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Epirus, bu sistemin sadece drone savar olarak değil, tüm elektronik sistemlere karşı kullanılabilecek potansiyele sahip olduğunu belirtti. Nisan ayında düzenlenen bir donanma etkinliğinde, Leonidas teknolojisinin denizdeki gemi motorlarını devre dışı bırakma yeteneği de başarıyla test edildi.

Bu alana reklam verebilirsiniz (Satır içi makale reklamı #1)

Yapay zeka ile insansız sistemler insanlı sistemlerle uyum içinde çalışacaklar

Epirus sözcüsü Andrew Wargofchik ise bu yeni teknolojinin gelecekteki savaşlarda yapay zeka destekli sistemler ile birlikte önemli bir rol oynayacağını belirtti ve savunma sanayisinde insansız sistemlerin insan gücüyle uyum içinde çalışacağı bir geleceğe işaret etti.

Denizdeki gemi motorlarını devre dışı bırakmak savaş alanında ciddi bir kazanç elde etmeye sebep olacaktır.

Sosyal Medya Hesaplarımız:

Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Altı Reklamı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi sitemiz için devre dışı bırakınız.