Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Üstü Reklamı)
Global

Ukrayna’dan ABD’ye Çağrı: Enerji Sistemine Destek Olun

Başbakan Denys Shmyhal, ABD'li yetkililerle Ukrayna'nın acil enerji ihtiyaçlarını görüştü. Sürdürüleblir bir savaş çin enerji olmazsa olmaz

Ukrayna, ABD ile Enerji Desteği Konusunu Görüştü

Ukrayna, savaşın etkilediği enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde partnerlerinin desteğini hızlandırmaya çalışıyor. Başbakan Denys Shmyhal, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Ukrayna’nın Ekonomik İyileşmesi Özel Temsilcisi Richard Verma ile yaptığı görüşmede, ülkenin merkezi olmayan bir enerji sistemi kurma sürecinde ekipman tedariğinin önceliklerinden biri olduğunu vurguladı.

Zorlu kış şartlarına hazırlık savaşın sürdürülebilir olması için gerekli

Shmyhal, “ABD’den sağlanan mali destek bizim için son derece önemli. Bu desteğin bir kısmı enerji altyapısına yönelik. Zor bir kış dönemi için hazırlık yapıyoruz ve partnerlerimizden daha fazla ekipman talep ettik,” diyerek acil ihtiyaçları Telegram’da dile getirdi. Ayrıca, görüşmede Rusya’nın enerji altyapısına yönelik saldırılarının sebep olduğu zararları ele aldıklarını belirtti.

Enerji alt yapısına saldırmak planlı ve kasıtlı bir faaliyet

“Düşman enerji sektörünü kasıtlı olarak hedef aldı. Enerji çalışanları, Ukrayna halkına elektriği geri getirmek için ellerinden geleni yapıyorlar,” diye ekledi. Ayrıca, uzun vadeli enerji projeleri ve savaş riski sigortası gibi konularda da görüş alışverişi yapıldı.

Rusya, saldırılarından birisinde Ukrayna’ya 127 farklı türde füze ve 109 Shahed İHA’sı ile büyük çaplı bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırılar sonucunda can kayıpları ve yaralanmalar yaşandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, saldırı sonrası yaralananların sayısının ondan fazla olduğunu bildirdi.

2 Eylül’de Rus bombardımanı sonucu hasar gören ve santralin Ukrayna elektrik şebekesinden güç aldığı iki elektrik hattından birinin hasar görmesi nedeniyle yine yüksek riskli durum söz konusu

Bu alana reklam verebilirsiniz (Satır içi makale reklamı #1)

Nükleer santral aynı zamanda soğutma faaliyetleri için ihtiyaç duyduğu elektriği ulusal şebekeden alıyor.

Sosyal Medya Hesaplarımız:

Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Altı Reklamı)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi sitemiz için devre dışı bırakınız.