Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Üstü Reklamı)
Drone Teknolojisi

Pentagon’un Replicator 2 Programı: Küçük İHA Tehdidine Karşı

Pentagon, Replicator 2 ile küçük insansız hava araçlarına karşı hızlı savunma sistemleri geliştirmeyi hedefliyor. 2026 mali yılında fon talep edilecek.

Pentagon’un Replicator 2 İnisiyatifi: Küçük İHA Tehditlerine Karşı Yeni Adım

ABD Savunma Bakanlığı, Replicator hızlı sahaya sürüm inisiyatifinin ikinci aşamasında küçük insansız hava araçları (C-SUAS) tehdidine odaklanıyor. Savunma Bakanı Lloyd Austin, geçen hafta Pentagon liderlerine gönderdiği bir notta, bu yeni odak alanını duyurdu. Pentagon, 2026 mali yılı bütçesi kapsamında bu inisiyatif için fon talep etmeyi planlıyor.

Austin, bu notta, Replicator 2’nin, küçük insansız hava araçlarının en kritik askeri tesislere ve kuvvet yığınaklarına yönelik tehditlerini ele alacağını belirtti. Ayrıca, Kongre’nin fon onayından itibaren 24 ay içinde anlamlı bir C-SUAS koruma sisteminin sahaya sürüleceği de vurgulandı.

Bu girişim, Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks tarafından desteklenen Replicator programının daha hızlı ve ihtiyaç duyulan teknolojileri sahaya sürme hedefinin bir parçası. İlk aşama olan Replicator 1, 2024 yazına kadar binlerce düşük maliyetli drone teslim etmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda Pentagon, 2024 ve 2025 mali yıllarında toplamda 1 milyar dolar harcayacak.

Replicator 2’nin odaklanacağı dron savunması, hem ABD hem de müttefikleri için önemli bir tehdit oluşturuyor. Bu tehdit, özellikle Orta Doğu ve Ukrayna gibi çatışma bölgelerinde sıkça karşılaşılıyor. Özellikle, İran destekli grupların Kızıldeniz’deki gemilere yönelik saldırılarında İHA’lar ve diğer insansız sistemler önemli bir rol oynadı. Savunma Bakanlığı bu tür tehditlere karşı çok katmanlı bir yaklaşım izleyerek, elektronik harp ve kinetik silahları içeren çeşitli teknolojiler geliştiriyor.

Savunma İnovasyon Birimi (DIU) liderliğinde yürütülecek olan Replicator 2, mevcut karşı-İHA projelerini hızlandırarak, daha geniş çapta bu sistemlerin sahaya sürülmesini sağlayacak. Bu süreçte DIU, Savunma Bakanlığı’nın (DOD) ilgili birimleriyle yakın iş birliği içinde çalışacak.

Bu alana reklam verebilirsiniz (Satır içi makale reklamı #1)

Austin, Replicator 2’nin, üretim kapasitesi, teknoloji inovasyonu, açık sistem mimarisi ve kuvvet yapısı gibi alanlardaki zorlukları aşmada önemli rol oynayacağını ifade etti.

Sosyal Medya Hesaplarımız:

 

Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Altı Reklamı)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi sitemiz için devre dışı bırakınız.