Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Üstü Reklamı)
Global

Avustralya, Kıyı Operasyonları İçin Hafif Araçlara Yöneliyor

Avustralya Ordusu, kıyı operasyonlarına uygun hafif araçlar arayışında. Polaris ve Bale Defence bu taleplere cevap vermek için harekete geçti.

Avustralya Ordusu Kıyı Operasyonları İçin Hafif Araç Arayışında

Melbourne, AvustralyaAvustralya Ordusu, 2023 tarihli Stratejik Savunma İncelemesi‘nin önerileri doğrultusunda, kıyı operasyonlarına uygun daha hafif araçlar talep ediyor. Bu kapsamda, askeri araç üreticisi Polaris, Eylül ayında DAGOR hafif araçları için bir sözleşme kazandığını duyurdu.

A$22 milyon (ABD$14.6 milyon) değerindeki bu anlaşma, “birçok varyantta taktiksel taşıma, keşif ve kargo görevlerini” kapsıyor. Araçların, iki yıl içinde teslim edilmesi planlanıyor ve bu dizel motorlu DAGOR araçlarının Avustralya özel kuvvetleri tarafından kullanılması bekleniyor.

Polaris Avustralya’nın satış ve operasyon yöneticisi Michael Cannell, son iki yılda bölgedeki arazi araçlarına olan ilginin arttığını belirtti. Land Forces 2024 fuarında da sergilenen DAGOR araçları, özellikle zorlu arazilerde hız ve taşıma kapasitesi ile Avustralya Ordusu’na önemli bir avantaj sağlayacak.

Polaris’in yanı sıra, yerel şirket Bale Defence de yeni RTV6 arazi aracını tanıttı. Bu altı tekerlekli araç, 1.5 ton taşıma kapasitesiyle dikkati çekiyor. Avustralya Ordusu, bu tür araçların özellikle insansız sistemler ve karşı-drone çözümleri için ideal olduğunu belirtti.

Supacat, Land Forces 2024’te Toyota Hilux platformuna dayalı Orta Kullanım Aracını (MUV) tanıttı. Bu 4×4 ve 6×6 yapılandırmaları, özel operasyon kuvvetleri ve diğer askeri görevlerde kullanılmak üzere tasarlandı.

Bu alana reklam verebilirsiniz (Satır içi makale reklamı #1)

Sosyal Medya Hesaplarımız:

Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Altı Reklamı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi sitemiz için devre dışı bırakınız.