Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Üstü Reklamı)
Global

Pentagon, Savunma Şirketlerine Kredi Programı Başlatıyor

Pentagon, savunma teknolojisi üreten ABD şirketlerine doğrudan kredi desteği sunacak. Stratejik alanlarda üretim kapasitesi artışı hedefleniyor.

Pentagon, Savunma Teknolojisi Şirketlerine Doğrudan Kredi Desteği Sunuyor

Pentagon, ABD savunma teknolojisi üreten şirketlere doğrudan kredi sağlayacak yeni bir finansman aracını duyurdu. Bu program, ABD Savunma Bakanlığı’nın stratejik önceliklerinde yer alan teknolojilerin üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor. Yaklaşık 1 milyar dolar bütçe ayrılan bu programla şirketler, 10 milyon ila 150 milyon dolar arasında kredi alabilecekler.

Pentagon’un kredileri, uzay fırlatma sistemleri, mikroelektronik üretimi, uç bilgi işlem ve kuantum algılama gibi 31 kritik teknoloji alanına yatırım yapmayı amaçlıyor. Savunma Bakanlığı Stratejik Sermaye Ofisi (OSC) Direktörü Jason Rathje, bu finansman aracının, düşük maliyetle ulusal güvenlik önceliklerine yönelik milyonlarca dolarlık yatırım yapılmasını sağlayacağını ifade etti.

Bu kredi programı, şirketlerin esnek finansman ihtiyaçlarını karşılayarak büyüme fırsatlarını açmayı amaçlıyor. Başvurular, 2 Ocak – 3 Şubat 2024 tarihleri arasında kabul edilecek. Başvurular değerlendirildikten sonra, uygun bulunan projeler bir sonraki aşamaya geçmeye hak kazanacak.

OSC, savunma sanayiine yönelik özel sermaye yatırımlarını yönlendirmek amacıyla Aralık 2022‘de kuruldu ve Kongre, 2024 Ulusal Savunma Yetki Yasası kapsamında bu ofise kredi verme yetkisi tanıdı. OSC’nin öncelikli teknoloji alanları arasında biyoteknoloji, kuantum bilimi, mikroelektronik ve uzay tabanlı hizmetler yer alıyor.

Sosyal Medya Hesaplarımız:

Bu alana reklam verebilirsiniz (Satır içi makale reklamı #1)

Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Altı Reklamı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi sitemiz için devre dışı bırakınız.