Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Üstü Reklamı)
Yerli Savunma Sanayi Gelişmeleri

Marlin SİDA’dan Kuzgun Seyir Füzesi ile Başarılı Test Atışı

Marlin Silahlı İnsansız Deniz Aracı, TÜBİTAK-SAGE tarafından geliştirilen Kuzgun seyir füzesi ile başarılı bir test atışı gerçekleştirdi. Türkiye'nin savunma sanayii başarısı.

Marlin (ASUW) SİDA, Kuzgun-KY Seyir Füzesi ile Başarılı Test Atışı Gerçekleştirdi

Türkiye, savunma sanayiinde kendi ürettiği platformlara entegre edebildiği yerli silah sistemleri ile dünyada sayılı ülkeler arasında yer almaya devam ediyor. Özellikle insansız sistemlerde dünya sıralamasında ilk 10’da bulunan Türkiye, yeni bir başarıya daha imza attı. ASELSAN ve Sefine Tersanesi tarafından üretilen Marlin Silahlı İnsansız Deniz Aracından (SİDA), TÜBİTAK-SAGE tarafından geliştirilen Kuzgun seyir füzesi ile başarılı bir test atışı gerçekleştirdi.

Marlin SİDASeyir

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, bu önemli gelişmeyi sosyal medya üzerinden şu sözlerle duyurdu:

“Türk savunma sanayii, milli hedefler doğrultusunda güçlenerek teknolojik bağımsızlık yolunda emin adımlarla ilerliyor! Marlin insansız deniz aracımızdan Kuzgun (KY) seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışı, teknoloji ve savunma alanında ulaştığımız yetkinliğin somut bir örneğidir. Bu kritik başarı, Türkiye’nin savunma teknolojilerinde ulaştığı seviyeyi ve yerli projelerle sahada oyun değiştiren teknolojiler ürettiğini bir kez daha kanıtlamıştır. ASELSAN, SEFİNE Tersanesi ve TÜBİTAK SAGE‘nin iş birliğiyle elde edilen bu başarı, yalnızca bir kilometre taşıdır. Daha büyük hedeflere emin adımlarla yürüyoruz.”

Bu alana reklam verebilirsiniz (Satır içi makale reklamı #1)

Türkiye, insansız sistemlerde gösterdiği başarılarla savunma sanayii alanında küresel bir güç haline gelirken, yerli ve milli projelerle bu alandaki yetkinliklerini her geçen gün artırıyor. ASELSAN, Sefine Tersanesi ve TÜBİTAK-SAGE‘nin ortak çalışması sonucu elde edilen bu başarı, savunma teknolojilerinde Türkiye’nin dünya çapındaki konumunu daha da güçlendirdi.

Sosyal Medya Hesaplarımız:

Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Altı Reklamı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi sitemiz için devre dışı bırakınız.