Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Üstü Reklamı)
Global

İsrail ve İran Arasında Savaş Tehdidi Büyüyor

İsrail, İran ile olası bir savaşa hazırlanıyor. Hizbullah liderinin öldürülmesi ve bölgedeki gerginlik, topyekün bir savaşın habercisi olabilir.

İsrail-İran Gerilimi: Savaş Kapıda mı?

İsrail’in İran ile olası bir savaşa hazır olduğu sinyalleri verilirken, İran doğrudan bir çatışmadan kaçınmaya kararlı görünüyor. Bu duruş, güç kaybeden Hizbullah’ı İsrail Savunma Kuvvetleri (Tsahal) karşısında yalnız bırakıyor.

Bölgedeki tansiyonu daha da yükselten son olay, İsrail ordusunun 27 Eylül Cuma günü Beyrut’a düzenlediği hava saldırısı oldu. Saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah hayatını kaybetti. Bu gelişme, zaten kırılgan olan bölgedeki istikrarsızlığı daha da derinleştirdi. İsrail’in Güney Lübnan’a yönelik “agresyonu” nedeniyle, bölgenin topyekün bir savaşa sürüklenmek üzere olduğu uyarısında bulunmuşlardı. Mısır, Irak ve Ürdün dışişleri bakanları, 25 Eylül’de bölgedeki durumu böyle değerlendirmişti.

Hizbullah ise silah bırakmaya yanaşmıyor ve olası bir İsrail kara harekatına karşı hazır olduğunu belirtiyor. Şii hareketinin ikinci adamı Naim Kasım, 30 Eylül’de yaptığı açıklamada, “Eğer İsrail kara harekatına başlarsa, direniş güçleri hazır. Bu savaştan zaferle çıkacağız.” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar, bölgede gerginliğin daha da artmasına yol açtı.

Sosyal Medya Hesaplarımız:

Bu alana reklam verebilirsiniz (Satır içi makale reklamı #1)
Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Altı Reklamı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi sitemiz için devre dışı bırakınız.