Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Üstü Reklamı)
GenelTeknoloji

RS 28 Sarmat ICBM (NATO Kodu Satan II) fırlatılırken mi patladı?

22 Eylül sabahı servis edilen uydu görüntüleri silo da patlama olduğunu doğruluyor.

ICBM Silosunda fırlatma sonrası patlama

22 Eylülde servis edilen uydu görüntülerinde, Rusya’nın Plesetsk  Uzay üssünde muhtemel 20-22 Eylül 2024 tarihleri arasında yapıldığı düşünülen bir test esnasında patlama meydana geldi. Rusya resmi olarak haberi teyit ermedi.

ICBM Kazaları nadir gerçekleşir

ICBM kazaları neredeyse 40-50 yıla bir gerçekleşir. Hatırlanan en son kaza Ekim 1969 da Baykonur uzay üssünde Sovyet R-16 ICBM in ilk test atışı esnasında gerçekleşmişti. Rusya uydu resimlerinde gösterilen haberleri henüz doğrulamadı.

RS 28 Sarmat Rusya için batıya karşı caydırıcı bir silah

Sarmat hakkında yapılan haberlere rağmen sadece bir adet başarılı test bu zamana kadar paylaşılmıştır. Rusya bu sistemin 2021 yılında operasyonel olduğunu ilan ederek konuşlandırmaya başladı.

RS 28 Sarmat (NATO kodu Satan II) Rusya tarafından geçit törenlerinde sergilenen ve batıya karşı caydırıcılık silahı  olarak kullanılmakta. Sistem 208 ton ağırlığında ve yaklaşık 10 ton yük kapasitesine sahip.

Üniter, çoklu bağımsız hedeflenebilir yeniden giriş araçları, (Multiple İndependently Targetable Reentry Vehicle MIRV) veya hipersonik kayma araçları gibi bir takım silah ve araçları taşıyabilir bir sistemdir.

Bu alana reklam verebilirsiniz (Satır içi makale reklamı #1)

Ancak sistem performansı hakkında net bir istatistiksel bilgiye ulaşmak mümkün olmamıştır. RS 28 Sarmat, Kuzey Kore tarafından üretilen Kıtalararası füze sistemleri ile karşılaştırıldığında beşte biri kadar başarılıdır.

Rusya 2025 bütçesinde savunma harcamalarında tarihi zirve yaparken ICBM kapasitesi ni modernize etmek ve geliştirmek içinde harcamada bulunacağını değerlendirmek yanlış olmaz.

Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Altı Reklamı)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi sitemiz için devre dışı bırakınız.