Çin, kesildiğinde dahi çalışan lityum kükürt pil geliştirdi
Çin Elektronik Bilimi ve Teknolojisi Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, kesildiğinde dahi çalışabilen bir lityum-kükürt (Li-S) pil prototipi geliştirdiler.
Çin Elektronik Bilimi ve Teknolojisi Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, kesildiğinde dahi çalışabilen bir lityum-kükürt (Li-S) pil prototipi geliştirdiler.
Lityum kükürt piller, kükürtün doğada bol bulunması ve ucuz olması ve yüksek enerji yoğunluğu gibi avantajlara sahip olan, şuan için geliştirme aşamasında bulunan bir pil türü. Bunun yanında, düşük çevrim ömrü, düşük performans ve anot olarak lityum metali kullanıldığında ortaya çıkan güvenlik problemleri gibi dezavantajları bulunuyor.
Bilim insanları daha önce, lityum kükürt pilleri yüksek sıcaklıklarda kararlı hale getirmek için demir sülfür ve lityum metalden yapılmış elektrotları ayırabilen karbonat bazlı bir elektrolit kullanmayı önerdi. Ancak, katottan gelen sülfür, elektrolit içinde çözünmeye devam ederek parçalanamayan bir çökelti oluşturarak hücrenin kapasitesini azalttığı görüldü.
Enerli depolama teknolojisi hızle önem kazanıyor ve bu işin temelinde de pil mimarisi yatıyor. donanımhaber haber ajansı ve interstingengeenering sitesinde konu üzerinde haberler yapılmıştır. Çin devasa enerji depolayan binalar inşa etmektedir. Yerçekimi pili denilen teknoloji dikkat çekici bir çözüm sunuyor.
Yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilginin artması yanı sıra karbon ayak izinde de düşüşün hedeflenmesi araştırma geliştirme çabalarının artmasına neden oldu. Özellikle uzay ortamında ve silah sistemlerinde enerji kaynağı yada daha doğru bir ifade ile enerji depolama kaynağı olarak piller ön plana çıkmaktadır.
Enerji teknolojileri hem üretim hem depolama alanlarında eş güdümlü olarak gelişmektedir.