Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Üstü Reklamı)
Genel

RES ve Kuş çarpışmasını önlemek mümkün oluyor.

RES ve Kuş çarpışmasını önlemek mümkün oluyor.

Res ve Kuş çarpışmasını önlemek mümkün! Bir startup firması olan Protecbird geliştirdiği çözümler ile Avrupa genelinde ürünlerini yaygınlaştırdı.

Yapay zeka tabanlı çarpışma önleme sistemiyle türlerin korunması

ProTecBird kuşlarla ilgili türler ve çevrenin korunması konusunda uzmanlaşmıştır. AVES Wind Onshore ve AVES Wind Offshore ile ProTecBird, yenilenebilir enerjilerin yayılmasını hızlandırmak için yenilikçi bir yapay zeka tabanlı çarpışma önleme ve izleme sistemi sunuyor.

Reis ve Kuş çarpışmasını önlemek mümkün!

AVES Havaalanı ile ProTecBird, uçak kalkış ve iniş sırasında kuş çarpmalarına karşı koruma sağlamak için yapay zeka tabanlı, tam otomatik bir çarpışma önleme sistemi geliştirdi.

Rheinmetall ve ProTecBird’ün yapay zeka ve sensör teknolojisi ve askeri sektörden yazılımlarla, Rheinmetall ve ProTecBird rüzgar türbinleri etrafındaki kızıl çaylak kuşalrının korunmasını sağlamak ve aynı zamanda enerji geçişine katkıda bulunmak istiyor. Her iki şirket de şimdi, ProTecBird tarafından Rheinmetall teknolojisini entegre ederek geliştirilen, rüzgar türbinleri etrafındaki kızıl çaylak kuşlarının korunması için AVES Wind çarpışma önleme sisteminin etkinliğinin başarılı bir şekilde gösterildiğini duyurdu. Ekonomik ve türlere özgü çarpışma önleme sistemlerinin geliştirilmesi ve üretiminde uzmanlaşmış Husum’dan genç teknoloji girişimi, bu kilometre taşıyla, Rheinmetall ile ortaklık kurarak Almanya’daki enerji devrimi için önemli bir engeli aştı.

Reis ve Kuş çarpışmasını önlemek mümkün!

Etkili çarpışma önleme sistemlerinin (ACS) geliştirilmesi, rüzgara duyarlı kuş türlerinin bulunduğu bölgelerdeki rüzgar çiftliklerinin işletilmesindeki en büyük zorluklardan biri olmuştur. Teknik uygulanabilirlik ile güvenilir tür koruması arasındaki denge, rüzgar çiftliklerinin inşasındaki planlama süreçleri için merkezi öneme sahiptir. Yapay zeka tabanlı AVES Rüzgar çarpışma önleme sistemiyle ProTecBird, doğa koruma, ekonomi ve teknoloji açısından bir çarpışma önleme sisteminin gerekliliklerini ilk kez tanımlayarak ve göstererek bu sorunu çözmeyi başardı. Bunu yaparak sistem, türlere ve duruma bağlı kısa süreli kapanmalar yoluyla rüzgar çiftliği operatörleri için özelleştirilmiş bir çözüm sunarak genelleştirilmiş kapatma düzenlemelerine bir alternatif sunmaktadır.

İtalya’nın önde gelen rüzgar türbini üreticisi LEITWIND, ülkedeki rüzgar santrallerinden birini ProTecBird’ün karmaşık AVES Rüzgar çarpışma önleme sistemiyle donatacak.

Bu alana reklam verebilirsiniz (Satır içi makale reklamı #1)

Rüzgar santralinin kurulduğu alan, 45’e yakın kuş türünün zengin çeşitliliğine ev sahipliği yapıyor. Bu benzersiz kuş faunası ve rüzgar türbinleriyle olası çarpışma tehlikesi göz önüne alındığında, LEITWIND kuş hayvanını korumak ve aynı zamanda rüzgar türbinlerinin verimliliğini optimize etmek için yenilikçi çözümlere güvenmektedir.

Reis ve Kuş çarpışmasını önlemek mümkün!

ProTecBird’ün AVES Wind çarpışma önleme sistemi, dönen bıçaklara kuşların çarpması riskini en aza indirecek şekilde tasarlanmıştır. Yapay zeka teknolojisine dayanan sistem, rüzgar çiftliği için kapsamlı 360 derecelik çok yönlü koruma sunuyor. Tek tek kuşların uçuş faaliyetlerini veya rüzgar türbinlerinin yakınındaki kuş sürülerinin varlığını güvenilir bir şekilde algılar ve çarpışmaları önlemek için bunları otomatik olarak kapatır.

Bu sistem ile Rüzgar enerji santralleri hem Kuş göç yollarında kurulabilecek hem de kuş gözlemlerine katkı sağlayacak.

Rüzgar enerji santralleri sadece doğa koruma amacıyla değil hava sahasını gözetlemekten sorumlu askeri makamlar tarafından da yakından takip edilmektedirler. RES ler hava sahasını gözetlemede sorun oluşturabiliyorlar.

Hava sahasını gözetlemede holografik radar çözüm olurken kuş çarpmasına karşı da protecbird tarafından geliştirilen yapay zeka tabanlı teknoloji çözüm olmaktadır.

 

Bu alana reklam verebilirsiniz (Makale Altı Reklamı)

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi sitemiz için devre dışı bırakınız.